+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Die eerste stap.

Ik vind het altijd weer bijzonder om mee te maken. De vrouw die de stap neemt om mij een mail te sturen, om contact met me op te nemen. Omdat ze zo graag anders wil. Echt he le maal klaar is met hoe het nu is. Vaak al veel dingen heeft gedaan en uitgeprobeerd om van haar klachten af te komen. Dat het spannend is omdat ze niet precies weet wat er gaat gebeuren. Of wat ze mag verwachten.

De opzoek is naar waar die leuke, relaxte en enthousiaste vrouw gebleven is. Die zich afvraagt waar de energie gebleven is.

Die het fijn vindt dat er iemand luistert, zonder oordeel. Dat ze vooral niets moet. Maar alles mag. En dat ik ze mag begeleiden om dat te gaan ontdekken. Met haar mee wandel op haar pad, in haar tempo. Uitleggen ook, hoe die hormonen werken. Welke invloed haar huidige levensstijl heeft op haar lichaam. Wat stress en druk zijn met ze doet. Ik laat haar zien hoe ze dat kan aanpakken, veranderen. Met oefeningen, spiegelen en humor.

Op haar tempo. Stap voor stap.

Dat ik dan na een paar gesprekken de verandering zie. Dat ze gaat stralen als ze over haar dromen praat. Wat ze het liefste zou willen. Welk gevoel dat haar geeft. Dan straalt ze weer. Dat de energie terug is, en haar hoofd weer helder. En merkt dat die vervelende hoofdpijn en andere klachten weg zijn. Hoe dat dat kan?

Omdat ze nu doet wat ze nodig heeft. En dat zichzelf gunt.

Ik mag deze vrouwen laten zien dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Dat het niet egoïstisch is maar ontzettend nodig. Vaak vertel ik het verhaal van het zuurstofmasker wat in het vliegtuig tevoorschijn bij noodgevallen. Er zit maar voor een paar minuten zuurstofvoorraad in. Wat doe je dan als je kind naast je zit? Precies, je eerste reflex is het zuurstofmasker opzetten bij je kind. Ervoor zorgen. Alleen, wat blijft er dan nog over voor jou? Als jij geen zuurstof meer krijgt dat kun je ook je kind niet redden. Er goed voor zorgen zoals jij dat graag zou willen.

Dit is precies wat er gebeurt als je in het dagelijks leven niet goed voor jezelf zorgt.

Als je geen dagelijkse ontspanning neemt, geen tijd voor jezelf inplant, snel hapsnap zonder aandacht eet, als je niet doet wat je leuk vindt. Dan loop je leeg en blijft er weinig energie en gezelligheid over om er echt voor de mensen te zijn die je lief hebt. Dan is het onmogelijk om het allerbeste van jezelf te geven. En je vraagt je steeds vaker af waar die gezellige enthousiaste vrouw is gebleven?

Wees niet bang. Die zit er zeker nog.

Alleen jij bent degene die ze weer tevoorschijn kan laten komen. Dat kan alleen als je zelf de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven. Omdat niemand anders dat kan doen. Pas als je dat gaat doen en jezelf op alle vlakken voedt dan ben je er optimaal voor jouw gezin, familie en vrienden. Vermoeidheid en een kort lontje maken plaats voor lekker licht, vrolijk, helder, energiek en een stralend door het leven. Er echt zijn voor de ander op de manier die jij het liefste wilt en die bij jou past.

Met alles wat er om je heen gebeurt, alle dingen waar je geen invloed op hebt, blijf jij nu staan. Stevig in je eigen schoenen.

Het beste cadeau wat je jezelf kunt geven is investeren in jezelf, vragen om hulp omdat je het niet alleen hoeft te doen.

Lieve gezonde groet,
Meta