+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

De juiste ballen in de lucht, thuis, op de zaak én letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zitten.

Toen de 46 jarige Anna contact met me op nam was het tegenovergestelde het geval. Een eigen bedrijf runnen, een team managen, moeder van 3 kids zijn, je relatie leuk houden, gezelligheid met vriendinnen én tijd voor jezelf hebben. Voor haar voelde het vooral als een onmogelijke taak en het gevoel dat ze overal tekort schoot. Te druk, te weinig tijd en te volle agenda’s. Hét recept voor een reeks aan hormonale disbalansen en bijgehorende klachten. Ze is het ‘Energiek en in balans’ traject ingestapt en merkte direct positief verschil. Lees haar verhaal en hoe het nu met haar gaat.

Zou je voor mij in een paar woorden kunnen omschrijven wat het traject jou heeft opgeleverd?

De positieve impact is geweest een verandering in mijn voedingspatroon, een duidelijke communicatie in mijn relatie en met mijn kinderen, maar ook duidelijk verwachtingen managen op mijn werk. Grenzen aangeven en luisteren naar mezelf en mijn lichaam.

Hoe voelde jij je toen je begon, wat veranderde er tijdens het traject en wat is er nu allemaal voor je veranderd?

Toen ik begon was ik chronisch vermoeid en voelde ik me elke dag alsof ik watten in mijn hoofd had. Opstaan in de ochtend was een straf en ik had weinig energie om aan de dag te beginnen. Daarnaast had ik veel last van mijn hormonen, een opgeblazen gevoel en regelmatig hoofdpijn. De paracetamollen lagen bijna standaard klaar bij mijn ontbijt. Dit veranderde al tijdens het intakeproces, de vragen die moest beantwoorden en de kernscan die ik heb gemaakt gaven me direct al de nodige inzichten in mezelf en mijn levensstijl. Hoe confronterend is dat

Wat heeft het traject je opgeleverd?

Door het doen van dit traject heb ik echt tijd voor mezelf gevoeld. Een cadeautje wat ik mezelf gegeven heb om de BV ik weer belangrijk te maken en de aandacht te geven die het nodig heeft. Na dit traject heb ik mezelf nog een cadeautje gegund. Een lang gekoesterde studie waar ik telkens maar redenen vond om uit te stellen heb ik het nu gedaan. En dat smaakt naar nog veel meer…

De positieve impact is geweest een verandering in mijn voedingspatroon, een duidelijke communicatie in mijn relatie en met mijn kinderen, maar ook duidelijk verwachtingen managen op mijn werk. Het uitgangspunt daarbij is vaak “wat heb IK nodig en welke verwachtingen mag ik reëel hebben van een ander”. Grenzen aan geven en luisteren naar mezelf en mijn lichaam.

Nieuwe plannen zakelijk en privé, keuzes maken die helpend zijn voor mezelf, NEE zeggen in sommige situaties waar ik normaal gesproken altijd vooraan stond en herkenning van het effect van voeding op mijn lichaam waardoor ik nu andere keuzes maak hierin

Hoe heb je de samenwerking met mij ervaren?

Jij hebt me een spiegel voorgehouden en durft kritische vragen te stellen. Daarnaast heb je waanzinnig veel kennis over het menselijke lichaam en het effect van voeding en hormonen. Ik heb enorm veel geleerd.

Je hebt meer in de hand dan je denkt!

Zoveel vrouwen nemen genoegen met hoe ze zich voelen, de vermoeidheid, migraine/ hoofdpijn, menstrautieklachten of overgangsklachten nemen ze voor lief. ‘Het is nu eenmaal zo, dit hoort gewoon bij mij, ik ben ook geen 18 meer, iedereen heeft wel wat’. Zomaar een greep uit reacties die ik hoor. Heel herkenbaar want ik heb zelf ook lange tijd zo gedacht. Tot ik de sleutel vond en leerde over hormonen, darmen, brein, lever en de invloed van o.a. voeding, mindset en stressmanagement daar op is. Je hebt veel meer in de hand dan je nu misschien denkt. Blijf niet onnodig alleen aanmodderen en schakel hulp in als je denkt dat je dat nodig hebt.

Lieve energieke groeten,
Meta