+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

“Yoga is eng;
Coaching is zweverig;
Sporten is stom;
Ademhalingsoefeningen zijn onzin;
Alleen gaan wandelen is doelloos;
Gezond eten is overdreven;
Rusten gebeurt alleen ‘s nachts;
Leuk en plezierig werk doen bestaat niet.”

De bril waar we door kijken bepaalt veelal wat we van iets vinden.

Overtuigingen, oordelen, meningen en aannames die we van huis uit hebben meegekregen en in de loop van ons leven ergens geleerd hebben, kunnen ons helpen om iets wel of niet te doen. Helaas zijn het meestal onze eigen interne saboteurs die ons belemmeren om in beweging te komen. Waardoor we ons blijven voelen zoals we ons voelen.

Totdat we het besluit nemen en iets nieuws gaan uitproberen.

Bijvoorbeeld het woord yoga vervangen voor rek- en strekoefening. Een sport gaan zoeken en uitproberen en zien dat die past. Een professional inschakelen die je verder helpt. Want waarom zelf blijven proberen en er iedere keer weer achterkomen dat het alleen niet lukt. Dat zorgt er juist voor dat het balen en faalgevoel compleet is. Zonde.

“Hulp vragen is zwak of ik doe het zelf wel” is wat er vaak speelt bij veel vrouwen.

Zelfstandig als we zijn op alle vlakken in het leven, moeten we natuurlijk onszelf ook wel op de rit zien te krijgen. Met al die andere ballen erbij. Weet je, ik snap het als geen ander #beentheredonethatgotthetshirt. Toch ben ik iedere keer weer verder gekomen met hulp inschakelen als ik er zelf even niet uitkwam. Met nieuwe dingen uitproberen of dingen anders gaan doen dan ik deed.

We hebben allemaal onze eigen blinde vlekken.

Juist door het uitproberen van nieuwe dingen, inzicht in je eigen valkuilen krijgen en die belemmerende overtuigingen, leer je jezelf beter kennen en kom je erachter wie je bent, waarom je doet zoals je doet en denkt zoals je denkt. Het leert je om trouw te zijn en blijven aan jezelf, aan weten wat goed voelt voor jou en te doen wat je nodig hebt om goed voor jezelf te zorgen en lekker in je vel te zitten. 

Het enige wat vaststaat is dat jij mensen om je heen en gebeurtenissen niet kunt veranderen.

Ook dat 24/7 feest, balans en alle dagen op en top lekker in je vel zitten niet bestaat. Het gaat meer opleveren als we mensen en situaties eens van een andere kant kunnen bekijken. Als je OMA (Oordelen, Meningen, Aannames ;-)) eens wat vaker thuis zou laten. Of gewoonweg om eens te bekijken wat het voordeel is van dit nadeel? 

Wat zou dat je gaan opleveren?