+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Yoga is eng.
Coaching is zweverig.
Sporten is stom.
Ademhalingsoefeningen zijn onzin.
Alleen gaan wandelen is doelloos.
Gezond eten is overdreven.
Rusten gebeurt ‘s nachts.
Leuk en plezierig werk doen bestaat niet.

De bril waar we door kijken bepaalt veelal wat we van iets vinden.

Overtuigingen, oordelen, meningen en aannames die we van huis uit hebben meegekregen en in de loop van ons leven ergens geleerd hebben. Ze kunnen ons helpen om iets wel of niet te doen. Helaas zijn het meestal onze eigen saboteurs die ons belemmeren om in beweging te komen. Waardoor we ons blijven voelen zoals we ons voelen.

Totdat we het besluit nemen en iets nieuws gaan uitproberen.

Bijvoorbeeld het woord yoga vervangen voor rek- en strekoefening. Een sport gaan zoeken en uitproberen en zien dat die past. Een professional inschakelen die ons verder helpt. Want waarom zelf blijven proberen en steeds zien dat het alleen niet lukt. Zorgt er juist voor dat het balen en faalgevoel compleet is.

“Hulp vragen is zwak of ik doe het zelf wel” is wat er vaak speelt bij veel vrouwen.

Zelfstandig als we zijn op alle vlakken in het leven. Moeten we natuurlijk onszelf ook wel op de rit zien te krijgen. Met al die andere ballen erbij. Weet je, ik snap het als geen ander #beentheredonethatgotthetshirt. Toch ben ik iedere keer weer verder gekomen met hulp inschakelen als ik er zelf even niet uitkwam. Met nieuwe dingen uitproberen of dingen anders gaan doen dan ik deed.

We hebben allemaal onze eigen blinde vlekken.

Juist door het uitproberen van nieuwe dingen. Leer je jezelf beter kennen en kom je erachter wie je bent, wat bij je past en waar je energie van krijgt. Het leert je hoe je goed voor jezelf zorgt en te doen of te laten wat je nodig hebt om lekker in je vel te zitten. Het leert je om te accepteren dat het gaat zoals het gaat en het is zoals het is. Dat je je voelt zoals je je voelt.

Het enige wat vaststaat is dat mensen en gebeurtenissen never nooit te veranderen zijn.

Dat 24/7 feest en alle dagen op en top lekker in je vel zitten niet bestaat. Als je dingen eens van een andere kan zou kunnen bekijken. Als je OMA (Oordelen, Meningen, Aannames ;-)) eens wat vaker thuis zou laten.

Wat zou dat je gaan opleveren?