+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Hormonen, wie (her)kent ze niet 😉

We vergeten vaak dat hormonen dé grote regelaars zijn in ons lichaam. Ze zijn betrokken bij alle lichaamsprocessen. Het hoort een mooi samenspelend orkest te zijn maar als er eentje vals gaat spelen dan heeft de rest daar last van. Er ging een wereld voor me open toen ik 8 jaar geleden de opleiding ‘Trainer Hormoonfactor’ deed bij Ralph Moorman. Halleluja!

Waarom wist ik dit niet? Waarom leren we dit niet op school?

Waarom begon mijn huisarts niet over mijn hormonen als ik weer eens op het spreekuur zat? Waarom kreeg ik standaard een recept voorgeschreven voor medicatie tegen migraine? Waarom werd er gezegd: “ga weer aan de anticonceptie en slik de pil maar gerust door?” Waarom werd er niet naar mijn leefstijl gevraagd? Het voelde voor mij in ieder geval niet goed om die weg te blijven bewandelen.

Inmiddels had ik wel in de gaten dat er iets niet in orde was met mijn hormoonbalans en in mijn zoektocht kwam ik bij de Hormoonfactor uit. Voor ik het wist had ik me ingeschreven voor de opleiding. Er ging een wereld voor me open! Ik begreep ineens mijn lichaam beter en zag ik dat die maandelijkse migraine, hoofdpijnklachten, opgeblazen gevoel, pijnlijke menstruaties, drang naar chocola en stroopwafels, een laag energieniveau en maar niet kunnen afvallen, allemaal te wijten waren aan hormonale disbalansen.

Klachten die veel vrouwen herkennen, net zoals als ik toen, normaal zijn gaan vinden: “dit hoort gewoon bij mij, het is de leeftijd”, is wat ik veel hoor. Nee, het is niet normaal om met zulke klachten rond te blijven lopen, het hoort niet bij het ouder worden en je hoeft je echt niet zo te voelen of er maar genoegen mee te nemen.

Symptomen zijn belangrijke signalen en richtingaanwijzers.

Je lichaam wil je er iets mee vertellen en wil gewoon heel graag dat je ernaar gaat luisteren. Wacht niet tot het alarmbellen worden. En ja er is goed nieuws! Je kunt er wat aan doen en je hebt veel meer in de hand dan je zelf denkt. Graag deel ik mijn kennis met jou en leer ik je hoe je dat doet.

Op woensdagavond 6 april as. organiseer ik: De hormoonbalans workshop en neem ik je graag mee naar de wondere wereld van onze hormonen en vertel je o.a. over:

 • Hormonen: wat je altijd al wilde weten;
 • Wat zijn de meest voorkomende hormonale disbalansen bij vrouwen en waar herken je dat aan?
 • Wat zijn de grootste hormoonverstoorders?
 • Hoe sta jij er zelf voor? Doe de hormoon quick scan.
 • Wat zijn simpele praktische stappen om je hormonen in balans te brengen?
 • En natuurlijk beantwoord ik graag al je vragen!

Waar: PlanB, Hurksestraat 19 in Eindhoven
Wanneer: woensdagavond 6 april
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Inloop vanaf 18.45 uur
Investering: € 37,50 per ticket

Je gaat met een bak aan kennis, geïnspireerd en gemotiveerd de deur uit om de eerste stappen te gaan zetten naar hormoonbalans bij jou!

Voor wie is deze workshop geschikt?

 • Als je het gevoel hebt dat jouw hormonen regelmatig een loopje met je nemen.
 • Jij jezelf misschien herkent in bovenstaand verhaal.
 • Meer wilt leren over je lichaam en hoe je zelf je hormonen in balans brengt.
 • Weer aan het roer van je leven wilt staan en zelf de verantwoordelijkheid wilt nemen voor je gezondheid en vitaliteit.
 • Als je klaar bent met zoeken, quick fixes, alleen aanmodderen en steeds weer opnieuw beginnen aan iets waarvan je weet dat het je niet verder helpt.

Wil jij weer energiek, stralend en in balans zijn en weer echt lekker in je vel zitten? En heb je zin in een leuke en leerzame avond? Boek hier meteen één van de 10 plekken en wie weet zie ik je dan!

Met energieke groet,
Meta