+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Gisteren zaten mijn man en ik naar een hossende menigte te kijken op TV. De grootste optocht van het Zuiden was op. Mensen die lekker losgaan, feestvieren en lol maken. De tonpraters die hun cabaretvoorstelling doen. Daar gaan we samen voor zitten. Te leuk en we komen dan niet meer bij. Ik hou wel van een geintje. Mensen die de spot drijven met de werkelijkheid.

Ook op mijn Facebook en Instagram komen allerlei foto’s en filmpjes voorbij van mensen die aan het feestvieren zijn. Verkleed en helemaal uitgedost. Prachtige creaties en onherkenbaar door de pruiken en schmink.

Grappig hoe deze beelden meteen weer zorgen voor carnavalsherinneringen bij mij. Ik heb er jarenlang enorm van genoten. Een paar dagen verstand op nul en even aan niets anders hoeven denken. Lekker ouwehoeren en vier dagen lang alleen maar bezig zijn met carnaval. De rest van de wereld bestaat even niet meer.

Leven in je eigen bubbel.

Zo kunnen we samen en met vrienden, erg genieten van een festival zoals Werchter of Pinkpop, een concert of een dancefeestje. Zelfs een klassiek concert. Ik hou ervan. Even iets anders dan anders. Nieuwe mensen tegenkomen, lekker dansen, ons hoofd leegmaken, genieten van de muziek. Een soort van carnaval maar dan anders. Want eigenlijk komt dit op hetzelfde neer.

Je bent met iets anders bezig dan met de dagelijkse dingen. Iedere dag feest. Stel je eens voor.

Hoe je je leven ook invult. Of je nu van carnaval, festivals of een ander feestje houdt of niet. Wat zou je er voor jezelf uit kunnen halen? Als je naar jezelf kijkt, hoe je dan doet en denkt op die dagen dat je aan het feestvieren bent. Hoe je losgaat, geniet, je verstand op nul hebt. Uit je dak kunt gaan, relaxter bent, makkelijk met vreemde mensen praat en een lolletje maakt. Weer lekker lacht en zelfs de slappe lach hebt. Misschien, heb je zelfs schijt hebt aan wat mensen van je vinden?

Wat doe en denk je op die momenten? Welke dingen zou je wat meer in je dagelijkse leventje kunnen invoeren?

Want laten we eerlijk zijn. We nemen het leven vaak ontzettend serieus. En hoe hard je ook werkt, hoe goed je ook je best wilt doen, hoe aardig je ook gevonden wilt worden, hoe zeer je misschien baalt van je werk op dit moment, of de relatie waar je inzit. Of wat het ook mag zijn waar je je zo druk om maakt.

Nu, op dit moment, is alles goed. Er is nu, op dit moment, geen pijn, angst of verdriet.

Als je nu niet lekker in je vel zit. Dan laat je je gedachten met je aan de haal gaan. Je hebt verdriet of baalt om wat was. Je hebt angst om wat er komen gaat. Omdat je iets niet in de hand hebt. Niet weet wat er gaat gebeuren. Je kunt het verleden niet veranderen en helaas kunnen we niet in een glazen bol kijken om te zien wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Het enige wat je in de hand hebt is dat jij je bewust bent. Van je gedachten. Op dit moment.

Je kunt alleen jezelf veranderen en kiezen hoe je zelf met mensen en met situaties om wilt gaan. Dat is het enige wat je zelf in de hand hebt. Jij en alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Niemand anders.

Jij bent zelf degene die je eigen slingers ophangt.

Dat fixt je vriend of man, je kinderen, je (schoon)ouders, vriendinnen of je collega’s niet voor je. Zij zijn niet verantwoordelijk voor jouw geluk. Dat jij pas lekker in je vel zit als de rest om je heen doet en denkt zoals jij dat graag zou willen. Dan kom je van een koude kermis thuis. Want helaas is het nog steeds niet mogelijk om andere mensen of situaties te veranderen. En, het bezorgt je alleen maar stress en bakken met negatieve energie.

Don’t take life too seriously. You will never get out of it alive anyway.

Als je op je leven terugkijkt. Hoe zou je dan herinnerd willen worden? Wist je dat de meest voorkomende dingen waar mensen spijt van hebben of die ze anders hadden willen doen zijn:

  1. Ik heb spijt dat ik niet meer mezelf ben geweest.
  2. Ik heb spijt dat ik zo hard gewerkt heb.
  3. Ik heb spijt dat ik mijn gevoelens niet meer heb laten zien.
  4. Ik heb spijt dat ik het contact met mijn vrienden niet beter heb onderhouden.
  5. Ik heb spijt dat ik mezelf niet heb toegestaan om gelukkiger te zijn.

Veel realiseerden zich pas tegen het einde dat geluk een keuze is.

Daarom lieve dame, breng iedere dag eens wat meer carnaval, feest en festivalplezier in je leven. Gewoon omdat het kan.

Alaaf!

Liefs,
Meta