+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Tot hoever laten we de druk oplopen om er iets aan te gaan doen. Ik heb mijn grenzen op dat gebied vaak verlegd. Beter gezegd:  ik ben er vaak overheen gegaan.

“Het is nu gewoon even teveel.
Over een paar weken is het weer rustiger.
Het valt eigenlijk best wel mee.
Vandaag gaat het wel weer.”

Deze zinnen gingen in drukke en hectische periodes dagelijks door mijn hoofd. Uit trots en schaamte besprak ik thuis en op mijn werk niet hoe ik me echt voelde. Het zorgde ervoor dat alleen bleef aanmodderen, gewoon door bleef gaan en me niet beter ging voelen. 

Uitspreken maakt het ook ineens echt. Dan moeten we er iets mee. Alleen dat ‘hoé moet dat dan want iemand zal het toch moeten doen?’ en ik kan toch niet alles uit mijn handen laten vallen?’ maakt dat we vaak op dezelfde voet doorgaan. Dag in dag uit. Week in week uit… Zelfs jaar in jaar uit.

We zijn in een kei in onszelf voor de gek houden. Niet zeuren, maar schouders eronder en tegen beter weten in doorgaan. Want we moeten alles aan kunnen, iedereen lukt het en jou toch zeker ook? Het voelt zwak om het bijltje erbij neer te gooien of nee te verkopen.

Nee we liggen liever ’s avonds uitgeblust op de bank, huilend en chagrijnig van vermoeidheid. Balend van de snaaibuien en het emotie-eten die de pan uit rijzen. Een vicieuze cirkel die logisch is door het gedrag dat eraan vooraf gaat. Om 24/7 door te kunnen gaan heeft je lichaam nu eenmaal veel energie nodig. Dat je dan niet voor wortel kiest maar wel voor stroopwafels, drop en Tony’s, ook.

Misschien herken je het bij jezelf. Als je regelmatig van deze periodes hebt en ziet dat het een rode draad is. Dan besef je misschien ook dat het niet zomaar overgaat. Wanneer is het genoeg en wanneer ga je er echt iets aan doen? Dat is een keuze die je alleen zelf kunt maken. Het vraagt moed om eerlijk naar jezelf te zijn en stappen te ondernemen.

Die eerste stap is de moeilijkste. I know. Meteen de allerbelangrijkste omdat knopen doorhakken en aan de slag gaan met waar je op vastloopt je direct al een energieboost geven. Waarom zou je alleen blijven aanmodderen als je samen verder kunt komen? Neem gerust eens contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Ik help je graag verder.