+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Sporten en actief bezig zijn in de buitenlucht is mij met de paplepel ingegoten. Ik vind het heerlijk om na een drukke werkdag mijn hoofd leeg te maken. Ook in het weekend en vooral op zondag staat hier in het teken van sporten. De ene keer is dat een krachttraining op zolder, de andere keer een rondje wielrennen, mountainbiken of bootcampen in de bossen. Buiten sporten vind ik stiekem toch wel het allerfijnste.

En ik ben niet de enige die daar zo over denkt. Veel mensen trekken er op uit en dat is goed. Maar velen zie ik keer op keer hetzelfde rondje lopen door de wijk. Ook ik heb dat regelmatig gedaan. Het is makkelijk, je weet hoe de route loopt en je weet hoeveel km het is. Hardlopen op de automatische piloot2.0. Maar je lichaam is zo slim dat die zich precies herinnert op welk punt je altijd moe wordt. Herken jij dat ook? Daar bij die ene lantaarnpaal had ik het toen zo moeilijk en ja hoor, je krijgt het inderdaad zwaarder hoe dichter je bij dat punt in de buurt komt.

Maak daarom je duurtraining leuk! Deze tips maken je training lekker afwisselend:

1. Heel cliché maar begin met een warming-up. Dit wordt stiekem nog vaak vergeten. Bereid je spieren alvast voor op de training door een paar rek- en strekoefeningen te doen.

2. Loop een andere route of loop je standaard rondje andersom. Je prikkelt je lichaam en geest door het anders te doen dan normaal en zult merken dat je lekkerder loopt.

2. Loop de eerste km’s in een normaal tempo en versnel dan een paar keer. Trek een sprintje van bijvoorbeeld boom tot boom en loop vervolgens rustig uit. Doe dit een keer of vijf.

3. Geef je ogen de kost en ga opzoek naar een bank, hek, balk, boom of ander obstakel om oefeningen te doen. Het is buiten één grote speeltuin. Doe op die plekken push-ups, squats, planks en jumps. Daag jezelf uit!

4. Eindig je loopsessie met walking lunges. Dit is echt een cadeautje :-).
Ik doe er zelf altijd 100 en heb daarna heerlijke zwabberbenen haha. Maar ik heb wél het gevoel dat ik iets heb gedaan.

5. De laatste honderd meter wandel ik altijd stevig door naar huis en doe dan thuis nog wat rekoefeningen.

Als je op deze manier traint voeg je dus eigenlijk interval en kracht toe aan je duurtraining. Je lichaam zal je dankbaar zijn want die wordt weer eens goed wakker geschud en weet niet wat er gebeurt. Die automatische piloot is de kluts kwijt en dat is maar goed ook. Want een leuke bijkomstigheid van zo’n afwisselende training is dat je conditie verbetert en spiermassa opbouwt.

Hoe train jij het liefst? Leuk om jouw sporttips te horen! Stuur je bericht naar info@metavita.nl.

Lieve gezonde groet,
Meta Bloks