+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Dit gebeurt er als je onder die laag van suikers uitkomt.

Ik heb zojuist een vervolgafspraak gehad met een mooie dame. Zij is inmiddels 8 weken bezig is en al 8 kilo afgevallen. Dat is mooi meegenomen maar het gaafste is dat ze steeds dichter bij zichzelf komt.

Want als je puur gaat eten dan word je weer puur.

Een switch naar een gezonde leefstijl doe je niet zo maar even. Daar gaat tijd en energie inzitten. Je loopt tegen heel wat dingen aan. Het is in het begin zeker een uitdaging om je weg te vinden met andere voedingsmiddelen, het anders denken als je naar de supermarkt gaat, het klaarmaken en uitproberen van andere gerechten. Maar vooral ook mensen die dicht bij je staan en zeggen dat ze het allemaal maar niks vinden. ‘Wat haal je nu toch weer in je hoofd.’ Op het werk krijg je te horen dat het maar saai is dat je niet ‘gezellig’ meedoet met een gebakje. ‘Is dat niet een beetje heel erg extreem wat je nu aan het doen bent?’

Of je gaat ergens op bezoek en je vindt het moeilijk om aan te geven dat je bepaalde dieetwensen hebt. ‘Wat zullen ze wel niet van me vinden of denken?’ En dan moet je sterk in je schoenen staan om daar niet in mee om te gaan. Dan krijg je te maken met een gevecht in jezelf.

Kies je voor jezelf of voor dat ene nare stemmetje in je hoofd?

Omdat je zelf de voordelen ervaart en je steeds fitter, helderder en energieker voelt, wil je niet meer terug naar hoe je eerst was. Nee, want jij hebt besloten om voor jezelf te kiezen. Dat proces gaat met vallen en opstaan. En daar kom ik om de hoek kijken. Samen bespreken we wat dat met je doet, welke gedachten gaan er door je hoofd. Hoe gedraag je je in bepaalde situaties. Wat zit daarachter. Wat maakt dat je doet wat je doet. Hoe komt het dat je geen nee durft te zeggen?

Het allermooiste is, dat zie ik iedere keer weer bij mijn klanten en dat is precies wat ik zelf heb ervaren, als je eenmaal voor jezelf kiest dan is er geen houden meer aan. Je wordt niet langer verdoofd door de suikers en de ongezonde fabrieksspullen. Want dat doet ongezond voedsel met je. Dat maakt je lam en passief. Dat heeft invloed op je hormoonhuishouding. Dus ook op je gelukshormoontjes. Je wordt weer helder in je hoofd en in je lijf. De mist trekt op en je hebt weer energie.

Je leert daardoor weer hoe het is om naar je gevoel te luisteren. Om niet de dingen te doen die een ander wil, of wat anderen ‘normaal’ vinden. Nee, je gaat ontdekken wat jij graag wilt. Dan kom je uit bij je passie. En daar wil je heel graag naar luisteren. Je oude gedrag gaat wringen. Dat sociaal wenselijke gedrag om aardig gevonden te worden, om alleen maar voor een ander te leven en te zorgen. Want dat is wat je dan doet. Iedereen leeft z’n eigen leven en jij mag zeker in het middelpunt staan van je eigen leven.

Weet je, 80% van de mensen die op hun sterfbed ligt, heeft spijt van de dingen die ze niet hebben gedaan. 80%!
Ik schrok daarvan. Een ding weet ik zeker. Dat gaat mij niet gebeuren. Jou toch zeker ook niet?

Daarom leef je mooiste leven. Doe de dingen die jij graag wilt doen, zorg goed voor jezelf, geef je lichaam alles wat het nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Doe iedere dag iets waar jij blij van wordt en waar jij energie van krijgt. Daar krijg je zeker geen spijt van! Dat beloof ik je.

Lieve gezonde groet,
Meta