+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Wist je dat slechts 5% van alle Nederlanders genoeg groenten en fruit binnenkrijgt?

Nu is het voor iedereen belangrijk om voldoende binnen te krijgen maar voor ons vrouwen helemaal. Wij hebben helaas iets meer hormoonbalans gerelateerde klachten dan mannen. Vooral als je weet dat oestrogeendominantie de nummer één disbalans is bij vrouwen. Klachten zoals migraine, hoofdpijn, zware en pijnlijke menstruaties, endometriose, vetopslag op benen en heupen, PMS klachten (o.a. een kort lontje en pijnlijke borsten) zijn daar tekenen van. Een goede leverwerking en darmwerking zijn nodig om oestrogenen af te breken en af te kunnen voeren. O.a. het eten van extra groene bladgroenten helpt daarbij.

Wist je dat 80% van je immuunsysteem in je darmen zit?

Daar zit de grootste basis van jouw gezondheid. In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen met darmklachten. Een opgeblazen gevoel, buikpijn, een spastische of prikkelbare darm komen vaak voor. Moeilijk naar de wc kunnen of een paar dagen geen ontlasting hebben zijn geen uitzondering. Dat zijn tekenen dat je darmhuishouding niet goed op orde is.

Ook allergieën, eczeem, auto-immuunziekten, chronisch verkouden zijn, migraine, vermoeidheid, niet af kunnen vallen zijn allemaal gerelateerd aan een slechte darmflora.

Hippocrates zei ooit: ‘Alle ziekte begint in de darmen’. Daar ben ik het helemaal mee eens. Want je bent niet alleen wat je eet maar vooral wat je verteert, opneemt en uitscheidt. Je kunt jezelf volstoppen biologische groenten en met voedingssupplementen, maar als het in je darmen niet goed zit, vergeet het dan maar. Dan wordt dat allemaal niet opgenomen. Daarom ben ik ook zeker voorstander van om je lichaam zeker 1 keer per jaar te reinigen. Mild vasten waarbij je bepaalde belastende voeding weglaat werkt bijvoorbeeld al heel bevorderend voor je darmen.

Wist je dat:

 • 90% van het gelukshormoon serotonine in je darmen wordt aangemaakt?
 • Een slechte darmwerking dus ook inhoudt dat je te weinig serotonine hebt?
 • Je daardoor neigt naar het eten van suikers?
 • Die suikers het geluksgevoel compenseren? Ze geven nl. datzelfde geluksgevoel maar helaas van korte duur.
 • Je op die manier in de achtbaan terecht komt die suikerverslaving heet?
 • Je daardoor moe bent en geen energie hebt?
 • De kans daardoor groter is dat je ’s avonds de kast induikt opzoek naar eten?
 • En je als klap op de vuurpijl ook nog eens slecht slaapt?
 • Want uit serotonine wordt het slaaphormoon melatonine gemaakt.

We weten dat we dagelijks veel groenten moeten eten maar dat blijkt voor veel mensen in de praktijk lastig te zijn.

Steeds meer mensen hebben een blender of slow juicer in huis en sappen er op los. Vaak met meer fruit dan groenten. En dat is nu juist niet de bedoeling… Je denk goed bezig te zijn maar je krijgt, hoe gezond ook, teveel fruitsuikers binnen. Je bloedsuikerspiegel gaat meteen sky high en je belast op die manier de lever teveel. Die moet weer aan de slag om alles te verwerken en komt er niet meer aan toe om die belangrijke oestrogenen en andere hormonen af te breken. Daarom is het verstandig om je sapje voornamelijk uit groenten te laten bestaan en maximaal 1 tot 2 stuks fruit erin te doen.

Een slow juice sapje is een heel goed idee om zo aan extra vitaminen, mineralen en spoorelementen te komen.

Zo’n sapje wordt zelfs beter door je darmen opgenomen omdat er geen vezels inzitten. Hier is vaak verwarring over. De vezel zelf (het cellulair materiaal) is goed voor de darmwerking. Maar de voedingsstoffen die er in ‘opgesloten’ zitten worden lang niet allemaal benut. Dat is zonde. In slowjuice zijn voedingsstoffen optimaal opneembaar en worden de (lege) vezels afgevoerd zelf in de pulp.

Vezels die de darmwerking stimuleren krijg je voldoende binnen via andere voeding zoals havermout, desembrood, salades en je avondeten dus daar hoef je niet bang voor te zijn. Daar heb je dus geen juices of smoothies voor nodig. In smoothies zitten veel vezels. Best goed om eens te nemen, maar het kan ook belastend zijn voor je darmen als je dat niet gewend bent.

Zelf heb ik een slow juicer in huis maar ik heb niet altijd zin en tijd om verse juices in elkaar te draaien. Daarom kies ik regelmatig voor de sapjes van Frecious. De traiteur onder de slow juices. Helemaal nu de R weer in de maand is.

Ik ben fan omdat je met 1 sapje, 1kg groente en fruit binnenkrijgt. Dat is echt super veel.

Voordelen van Frecious

 • het eerste en enige echte 100% slowjuice merk in Nederland;
 • kwalitatief hoogstaand product;
 • alle ingrediënten zijn 100% biologisch en rauw;
 • alle flesjes zijn gegarandeerd gluten-, lactose en zonder toegevoegde suikers en andere toestanden;
 • de verdeling tussen groenten, fruit en kruiden is perfect afgestemd;
 • 1 flesje staat gelijk aan 1kg groenten, fruit en kruiden(!);
 • de flesjes zelf zijn BPA vrij en dus vrij van xeno-oestrogenen;
 • de producten zijn makkelijk te bestellen;
 • de flesjes worden diepgevroren thuisbezorgd in een tijdsvak dat jou het beste past;
 • ze zijn binnen 5 minuten ontdooid in warm water en snel te gebruiken;
 • en ze zijn ook nog eens heerlijk!

Veel juice plezier en op naar meer energie!

Lieve gezonde groet,

Meta