+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Hét recept voor meer stress.

Geef je leven wat meer pit en zorg voor je dagelijkse portie stress. Met deze ingrediënten is resultaat gegarandeerd.

 1. Snooze ’s morgens minimaal drie keer.
 2. Haast je door je ochtendritueel heen.
 3. Ontbijten doe je lekker efficient aan het aanrecht, in de auto of tijdens een vergadering.
 4. Drink minimaal 10 bakken koffie per dag dat houdt je scherp.
 5. Geen zorgen voor de dag van morgen is een fabeltje. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn op wat er eventueel kan gebeuren in de toekomst. Bedenk alle mogelijke scenario’s en laat ze goed op je inwerken.
  Herhaal ze tot je ze kunt dromen. Dat is niet negatief maar realistisch.
 6. Skip je pauzes je to-do lijstje af hebben geeft veel meer voldoening.
 7. Eten doe tussen de bedrijven door. Lang leve het multitasken.
 8. Zet sporten en andere dingen die je ontspanning geven op een laag pitje. Business before pleasure.
 9. Laat je continu afleiden door Facebook, Instagram, telefoontjes en e-mails.
 10. Stel belangrijke klussen uit. Je presteert beter onder druk.
 11. Stel je altijd sterk op, laat je niet kennen en spreek vooral je gevoel niet uit.
 12. Breng je spaarzame vrije tijd door voor de TV, laptop, tablet of op je telefoon. Liefst allemaal tegelijkertijd.
 13. Laat al het negatieve nieuws en de stroom aan informatie tot je komen. Zo blijf je op de hoogte en kun je overal over meepraten.
 14. Neem ’s avonds de dag nog een keer door en benoem minimaal drie dingen die fout zijn gegaan. Daar leer je van.
 15. Ga zo laat mogelijk naar bed en haal alles uit de dag. Slapen is echt zonde van je tijd.

Meer stress gaat je leven een stuk leuker maken. Living on the edge heet dat. Het geeft je echt het gevoel dat je voluit leeft. Heb jij nog wat tips die nuttig kunnen zijn? Alle inspiratie is welkom!

…Euh, dit is natuurlijk een geintje… Herken je jezelf in meerdere punten? Dan is het misschien een goed idee om de reden van je gedrag eens onder de loep te nemen. Korte stress oftewel positieve stress die ook wel eustress wordt genoemd is prima de luxe. Als je daar genoeg hersteltijd tegenover zet is dat geen enkel probleem voor je lichaam en geest. Chronische stress, ook wel distress genoemd, betekent dat er langdurige teveel van de stresshormonen adrenaline en cortisol is natuurlijk killing.

Als je jezelf al langere tijd onrustig, gestrest en gejaagd voelt zijn dat dé ingrediënten om overspannen of burn-out te raken.

Samen met mijn klanten bekijken we de oorzaak van dat wat stress veroorzaakt en daar gaan we mee aan de slag. De meeste punten die hierboven staan, zijn een gevolg van een gedachte die eraan vooraf is gegaan. Daaronder zit de bron van waarom mensen doen zoals ze doen. Meestal is dat angst voor kritiek, voor wat de ander van ze denkt, bang het niet goed genoeg te doen, bang om fouten te maken etc. Dát maakt waarom geen hulp gevraagd wordt, geen grenzen aangegeven worden, perfectionisme opspeelt en teveel ballen in de lucht worden gehouden.

Je hebt zelf meer in de hand dan je nu misschien denkt.

Het goede nieuws is, als het om leefstijl gaat en dus ook om het aanpakken van stress, dat je veel meer in de hand dan je nu misschien denkt. Je kunt anderen, situaties en je omgeving niet veranderen, wél hoe je er tegenaan kijkt en mee om wilt gaan. Het zorgt ervoor dat jij weer grip op jezelf krijgt, de stresssignalen op tijd leert herkennen en er ook naar gaat handelen. Het gevolg is dat je weer relaxter, met plezier en energie door het leven gaat.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met me op via info@metavita.nl. Ik help je graag verder naar de fijnste versie van jezelf.

Met relaxte groet,

Meta