+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Kies jij voor kort of lang geluk?

Rond bepaalde periodes van het jaar vliegen de afval-, shakes-, poeders-, pillen- en crashdieetreclames je weer om de oren. Want die extra ‘vakantiekilo’s’ zijn er nog steeds niet af en er komen weer een paar ‘feestdagenkilo’s’ bij…

We willen al die kilo’s het liefst binnen een paar weken kwijt. We gaan als een dolle sporten en leven een maand of wat op een paar eiwitshakes, vervangende maaltijden en wonderpillen. De kilo’s vliegen er inderdaad af. Jaha, denk je dan: dit is fantastisch!

Maar helaas, dit geluk is maar van korte duur. Deze sprookjes en vreemde crashdieetfratsen bestaan niet. Dit is een typisch gevalletje van korte termijn geluk. Je valt als een razende af en als je stopt, kom je als een razende weer bij. Mét een gratis bonus. Want velen gaan na die paar weken weer doodleuk verder met hun oude eet- en leefpatroon. Sowieso zul je na een paar weken afzien op een gegeven moment weer snakken naar iets lekkers. Bij de gedachten alleen al loopt het water je in de mond. De kans is zeer klein dat je dan juist naar stuk komkommer of broccoli grijpt.

Je verlangt juist naar dat eten wat je al weken niet meer ‘mag’. Daar ga je dan. En ja hoor, de alles waar je zo voor hebt afgezien zit er binnen een mum van tijd weer aan. En mét rente. De frustraties, het gevoel van falen en ‘het lukt me toch niet’ komen naar boven. Dag kilo’s, hallo gejojo…

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, gooi je als klap op de vuurpijl ook nog eens je hele hormoonhuishouding overhoop. Want crashdiëten maken echt meer kapot dan je lief is. Je schildklier gaat vertragen. Je lichaam loopt tekorten op en mist de bouwstoffen om goed te functioneren en essentiële hormonen aan te maken. En jij denkt: hoe kan het toch? Het lijkt wel of ik tegenwoordig van water of lucht dik word… Nee, je hormonen zijn serieus de weg kwijt!

Kort geluk, lange pijn dus.

Het kan ook anders. Hoe zou het voor je zijn als je voor eens en altijd af bent van die schommelingen? Als je gaat leren welke voeding je voedt? Van welke voeding je energie gaat opdoen, die je van je suikerdrang afhaalt en waar je ook nog eens van gaat afvallen maar vooral voor de lange termijn weer echt lekker in je vel komt?

Voor de rest van je leven je licht, helder, energiek en stralend voelen. Stel je eens voor.

Hoe zou jij het vinden als je voor jezelf een balans kan gaan vinden die bij jouw leventje past? Dat je voor altijd letterlijk en figuurlijk lekker in je vel komt te zitten? Dit keer is het geen sprookje maar serieus waar en haalbaar. Ook voor jou. Ja, het zal even wennen zijn en ja, het zal in het begin misschien eventjes ‘pijn’ doen. Maar dat gaat beloond worden en levert je geluk op voor de lange termijn. Voor de rest van je leven. Is dat niet geweldig?

Je hoeft dit niet alleen te doen. Ik begeleid je graag en zet samen met jou de stappen die jij wilt en kunt zetten, zodat het blijvend in je leven gaat passen. Lange termijn geluk, dat is de bedoeling en dat is wat ik je gun. Wil je graag weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op en we plannen meteen een vrijblijvend telefoon- of Skypegesprek in.

Maak van dit jaar beste jaar ooit, investeer in jezelf en neem de verantwoordelijkheid voor gezondheid en je leven in eigen hand. En alleen jij kan dit doen. Niemand anders.

Liefs,
Meta

TIP: wil je in 4 weken tijd leren hoe je zelf die switch kunt maken naar een gezonder leven? Naar meer energie en weer dat lekkere frisse heldere gevoel? Gewoon simpel en stap voor stap aanpassingen maken en al snel die verandering in je lijf ervaren? Dan is mijn online programma Recharge Your Health op jouw lijf geschreven. Alle tools belangrijke weetjes en voedingsadviezen, inclusief recepten en boodschappenlijst zijn in dit programma gegoten. Alles om ervoor te zorgen dat jij je weer lekker fit gaat voelen. Voor kleine investering van € 47,- maak je voor jezelf de meest waardevolle verandering.

Stel je eens voor, hoe zou dat je voor je zijn?