+31 6 22 710 740 info@metavita.nl

Rond bepaalde periodes van het jaar vliegen de afval-, shakes-, poeders-, repen-, pillen- en crashdieetreclames je weer om de oren. We worden wijsgemaakt dat extra ‘vakantiekilo’s’ of ‘feestdagenkilo’s’ er weer heel snel af moeten en dat het maar op één manier kan. Een dieetscenario, crashen of strict en streng doen werkt averechts voor je hormoonbalans en gaat tegen de natuur in van je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Vitaliteit is veel meer dan ‘even’ een paar dagen gezond doen om daarna weer los te kunnen gaan. Het gaat om de keuzes die je iedere dag maakt.

Helaas is onze maatschappij onder andere hierdoor een quick fix maatschappij geworden. We willen direct resultaat op een simpele manier zonder er al teveel moeite voor te doen. Het gevolg is dat het goede gevoel maar van korte duur is en je in een eindeloze cirkel (het woord zegt het al ;-)) blijft jojo-en van gezond bezig zijn en dan weer niet. Het alles of niks principe. Het zorgt op de lange termijn voor teleurstellingen en dat je niet meer in eigen kunnen en lijf gelooft. ‘Zie je wel, het lukt me toch niet. Dit werkt niet voor mij’, ik moet beter mijn best doen, ik moet strenger en beter opletten, ik moet dat nieuwe dieet ook uitproberen.’ Voor je het weet hop je van het ene dieet naar het andere en ben je je hele leven met eten bezig.

Dieetsprookjes bestaan niet en werken al helemaal niet voor de lange termijn. Laat staan dat het bijdraagt aan jouw algehele vitaliteit en gezondheid van binnenuit. Het is een typisch gevalletje van korte termijn geluk. Je valt misschien als een razende af en als je stopt, kom je als een razende weer bij omdat de meeste mensen terugvallen in gewoontes die eraan bij hebben gedragen om te gaan lijnen. Vaak met een gratis bonus. Na een paar weken afzien en goed opletten snakken velen naar iets lekkers. De kans is zeer klein dat je dan juist naar stuk komkommer of broccoli grijpt. Je verlangt juist naar dat eten wat je al weken niet meer ‘mag’ van jezelf.

Diëten maken echt meer kapot dan je lief is omdat ze heel je hormoonbalans overhoop gooien. Het werkt stress in de hand, Je schildklier gaat vertragen. Je lichaam loopt tekorten op en mist de bouwstoffen om goed te functioneren en essentiële hormonen aan te maken. En jij denkt: hoe kan het toch? Het lijkt wel of ik tegenwoordig van water of lucht dik word… Nee, het zijn de hormonen die serieus de weg kwijt zijn. Daarnaast wordt er een spanningsveld rondom eten gecreëerd waardoor je oerbrein in de paniekstand schiet. Deze fight-flight reactie is een survivalstand die in de oertijd alleen getriggerd werd als er een sabeltandtijger voor onze neus stond. We hebben niet in de gaten dat we daarmee stresshormonen activeren.

Zo stap je uit de vicieuze cirkel.

Gelukkig is er een oplossing om uit deze cirkel te stappen door het op een andere manier te gaan doen. Het kan ook anders.  Hoe zou het voor je zijn als je voor eens en altijd af bent van die schommelingen? Als je gaat leren welke voeding je voedt? Van welke voeding je energie gaat opdoen, die je van je suikerdrang afhaalt en waar je ook nog eens van gaat afvallen maar vooral voor de lange termijn weer echt lekker in je vel komt?

Voor de rest van je leven je licht, helder, energiek en stralend voelen. Stel je eens voor.

Hoe zou jij het vinden als je voor jezelf een balans kan gaan vinden dat bij jouw leventje past? Dat je voor altijd letterlijk en figuurlijk lekker in je vel komt te zitten? Dit keer is het geen sprookje maar serieus waar en haalbaar. Ook voor jou. Ja, het zal even wennen zijn en ja, het zal in het begin misschien eventjes ‘pijn’ doen. Maar die korte pijn gaat beloond worden en levert je geluk op voor de lange termijn.

Je hoeft dit niet alleen te doen. Ik begeleid je graag en zet samen met jou de stappen die jij wilt zetten, zodat het blijvend in je leven gaat passen. Lange termijn geluk, dat is de bedoeling en wat ik je gun. Wil je graag weten of ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met me op en we plannen meteen een vrijblijvend telefoon- of Skypegesprek in.

Maak van dit jaar beste jaar ooit, investeer in jezelf en neem de verantwoordelijkheid voor gezondheid en je leven in eigen hand. Investeren in je vitaliteit betaalt zich dubbel en dwars terug.

Liefs,
Meta

TIP: wil je eindelijk de switch maken naar een gezonder leven? Naar een gezonde leefstijl die bij jou past en niet als volhouden voelt?  Naar meer energie en weer dat lekkere frisse heldere gevoel? Gewoon simpel en stap voor stap aanpassingen maken en al snel die verandering in je lijf ervaren? Dan is mijn online programma ‘Meer energie met voeding’ op jouw lijf geschreven. Alle tools belangrijke weetjes en voedingsadviezen, inclusief recepten en boodschappenlijst zijn in dit programma gegoten. Alles om ervoor te zorgen dat jij je weer lekker fit gaat voelen.

Stel je eens voor, hoe zou dat je voor je zijn?